وبلاگ تخصصی چهار باغ

وبلاگ مجازی خبرنامه مهدی آباد بهادران

وبلاگ تخصصی چهار باغ

وبلاگ مجازی خبرنامه مهدی آباد بهادران

کانون فرهنگی هنری مهدی آباد

کانون های فرهنگی هنری مساجد قلب تپنده روستاها

مدیر سایت

کانون های فرهنگی هنری مساجد قلب تپنده روستاها

کانون فرهنگی هنری قرآن و عترت  مسجد صاحب الزمان(عج) روستای مهدی آباد از یک سو اتاق فکر، جلسات شورا و محلی برای هم اندیشی در خصوص چالشهای روستا و از طرف دیگر محیطی برای گذران اوقات فراغت و تقویت روحیه دینی جوانان است.

کانون فرهنگی هنری قرآن وعترت مسجد صاحب الزمان(عج) روستای مهدی آباد بهادران در شهرستان مهریز در چاپارخانه ای قدیم که قدمت آن به دوران صفویه می رسد، مستقر و قلب تپنده این روستا به شمار می رود.

این کانون فرهنگی هنری که بیش از 3هزار عضو دارد، از یک سو اتاق فکر، جلسات شورا و محلی برای هم اندیشی و رفع مشکلات و چالشهای روستاست و از سویی دیگر محیطی برای گذران اوقات فراغت، محلی برای ورزش و مسابقات، فراگیری دوره های آموزشی مختلف نظیر کامپیوتر و تقویت روحیه دینی و مذهبی روستاییان.

دهستان بهادران

دهستان بهادران از شش روستای بهاردان، مهدی آباد، کریم آباد، گرد کوه و مزرعه شور تشکیل شده و شغل اصلی مردم آن کشاورزی است، کشت پسته در این منطقه از جایگاه ویژه و خاصی روبه رو است؛ اما خشکسالی های اخیر و کم آبی این قطب تولید پسته استان را زمینگیر کرده است.

بیش از 7هزار هکتار از زمین های دهستان بهادران به کشت پسته اختصاص دارد و 120 حلقه چاه کشاورزی و 5 حلقه قنات برای آبیاری باغات و مزارع این دهستان مورد استفاده قرار می گیرد.

جوان و روستا

بیشتر اوقات جوان دهستان بهادران به کار و تلاش اختصاص دارد و کشاورزی از جمله فعالیت های شاخص جوانان است، دامداری، کار در معدن و کار در مسجد ابوالفضل از دیگر فعالیت های قابل ذکر جوانان این دهستان و روستای مهدی آباد است.

کانون فرهنگی هنری قرآن وعترت مسجد صاحب الزمان روستای مهدی آباد

کانون فرهنگی هنری مسجد صاحب الزمان روستای مهدی آباد در سال 1373 تاسیس شده و از جمعیت حدود 5 هزار نفری روستا در حدود سه هزار نفر عضو آن هستند.

این کانون نقش مهمی در ارتقای سطح فرهنگ و جبران کمبودها و امکانات روستا در زمینه های مختلف به ویژه جوانان و نوجوانان داشته است.

کانون قرآن و عترت در چاپارخانه ی در مسیر ری به کرمان مستقر می باشد، قدمت این چاپارخانه به دوران صفویه و قاجاریه می رسد و اولین خط تلگراف از این مکان به کرمان کشیده شده است.

این مکان در گذشته های دور برای مصارف گوناگونی استفاده می شده است و اکنون توسط اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری مرمت و فعالیت های فرهنگی هنری این کانون در این مکان زیبا انجام می شود.

این کانون با انجام ویژه برنامه های جذاب و تاثیرگذار فرهنگی، هنری و دینی متنوع نقش مهمی در جذب جوانان و نوجوانان روستا به سمت فعالیت های مسجدی داشته است.


فعالیت های کانون

بخش عمده ای از فعالیت های این کانون شامل برگزاری یادواره شهدا، اجرای طرح قرآنی 1444، شرکت در جام فوتبال، برگزاری جشن نیکوکاری، برگزاری روز درخت کاری، جشن های ایام الله دهه فجرو تلاوت نور می باشد و در گرایش جوانان به سمت مقدسات دینی گام بلندی برداشته است.

این کانون همچنین با برگزاری هسته های جوانان و اجرای طرح تلاوت نور و قرائت قرآن در مسجد صاحب الزمان با حضور جوانان و نوجوانان و با هدایت و رهبری و امامت،امام جماعت کانون حجت الاسلام حسین زاده نقش مهمی در ارتقای سطح فعالیت های فرهنگی و هنری روستا داشته است.

کتابخانه این کانون فرهنگی هنری نیز با استقبال پرشور جوانان و نوجوانان روبه رو است و مرجع خوبی برای علاقه مندان و مشتاقان به علم و دانش روستا است.


این کانون همچنین در آینده ای نزدیک قصد دیجیتالی کردن کتابخانه را برای ارائه خدمات بهتر و مطلوب تر در دستور کار دارد.

همیچنین در این کانون کلاس ها ورزشی متنوعی نظیر تنیس و بدمینتون برگزار می شود که با استقبال پرشور جوانان و نوجوانان روستا روبه رو شده است و هر روز عده زیادی از جوانان روستا با شرکت در برنامه های کانون علاقه مند شده و جذب مسجد می شوند.

تقدیر از جوانان نمونه و فعال مسجدی در مناسبت های مختلف، برگزاری کلاس های مختلف قرآنی ، زبان انگلیسی و ...از دیگر فعالیت های این کانون فرهنگی هنری در دهستان بهادران است، همچنین محل این کانون محل تشکیل نشست های شورای روستا و محلی برای بحث و تبادل نظر در خصوص مشکلات و تنگناهای روستا می باشد.



صندوق قرض الحسنه کانون

اعضای کانون با باور عمیق به ارزش های دینی برای رفع بخشی از مشکلات جوانان روستا به کمک اهالی در اقدامی قابل تقدیر قصد تاسیس صندوق قرض الحسنه ای را دراند که د آینده نزدیک در مسجد راه اندازی می شود.


فعالیت صندوق های قرض الحسنه امری خداپسندانه است که ربا در آن راهی ندارد از این رو اعضای این کانون با هدایت و رهبری امام جماعت و مدیرمسئول کانون با تاسیس این صندوق هایی بهترین الگو در ترویج فرهنگ و روحیه جهادی در جامعه خواهند بود چرا که توجه به سنت قرض‌الحسنه در مساجد نقش مهمی در زمینه‌سازی رفع فقر و گسترش عدالت خواهد داشت.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد